Igal, egy kedves, külső Somogy határán megbúvó kisváros, mely hangulatos utcáival, történelmi emlékeivel, vendégszerető lakosaival és messze földön híres gyógyfürdőjével méltán vált népszerű úti céllá a gyógyulni és pihenni vágyó turisták körében. A festői szépségű Somogyi dombság Igalnál éri el legmagasabb pontját a 305 méter magas „Kánya dombot”, ahonnan tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik északi irányban egészen a Balatonig, délen pedig Mecsek és a Zengő vonulatáig. A település szerencsés fekvése következtében minden irányból könnyen megközelíthető, hiszen Kaposvártól 24 km, de a Balatontól is csupán mindössze 40 km-re helyezkedik el.

Igal szerencsés fekvésének köszönhetően minden irányból könnyen megközelíthető. A megyeszékhely Kaposvár 25 km, de a Balaton déli partja is csupán 40km-re található Igaltól.

Autóval:

Budapest irányából az M7-es autópályáról a kőröshegyi völgyhíd előtt, a Bálványosi lehajtónál kell lefordulni, ahol Kaposvár felé kell venni az útirányt. A jó minőségű közutaknak hála a Balaton és Pécs irányából érkezők is gyorsan elérhetik városunkat. www.autopalya.hu

Vonattal:

A MÁV menetrend szerint indít járatokat Kaposvárra, amely a legközelebbi nagyobb megállóhely, innen közvetlen autóbusz járatok indulnak Igalba.
Menetrend és jegyárak a www.mav-start.hu oldalon.

Busszal:

Az ország bármely pontjáról könnyen megközelíthető Igal, hiszen Budapestről, a népligeti buszpályaudvarról minden nap közvetlen járat indul Igalon át Kaposvárra. Ha átszállással érkeznek az ország távolabbi pontjáról, akkor is könnyű helyzetben vannak, hiszen Kaposvárról és Siófokról is sűrűn közlekednek járatok Igalon át.
Menetrend és jegyárak a www.volan.hu oldalon.

Repülővel:

Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér minden kontinensről fogad légi járatokat.
Bővebb információ a www.bud.hu oldalon.
A Balaton szomszédságában fekvő sármelléki Hévíz-Balaton reptér áprilistól fogad járatokat Düsseldorfból, Hamburgból és Frankfurtból.
Bővebb információ a www.hevizairport.com oldalon.

Aktuális
Galéria
Webcam
Gellért Photography
keress minket a Facebookon
Időjárás